Driejarige imagocampagne ‘Brood. Goed verhaal.’ van start

Unieke samenwerking moet dalende broodconsumptie halt toe roepen

Wageningen 1 februari 2018 – In maart zal de driejarige imagocampagne ‘Brood. Goed verhaal.’ van start gaan in Nederland en België. De brede communicatiecampagne is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische bakkerijbranche en heeft als doel om het volume van de broodconsumptie te stabiliseren. De campagne wordt gefinancierd met steun van de Europese Unie en door een bijdrage van de verschillende brancheorganisaties.

De afgelopen jaren heeft het imago van brood flinke deuken opgelopen. Onder andere dieetboeken, zelfverklaarde voedingsgoeroes en spookverhalen in de (sociale) media hebben ervoor gezorgd dat het vertrouwen in brood gedaald is. De consument is hierdoor in verwarring geraakt. De campagne zal de consument bevestigen dat brood lekker, veelzijdig, voedzaam, fantastisch in zijn eenvoud  en onderdeel van de rijke Europese eetcultuur is.

Gedurende 3 jaar zal de belevingscampagne de positieve waarden van brood middels een ‘ode’ in de schijnwerpers zetten. Via televisie, radio, websites, sociale media, tastings en evenementen zullen miljoenen consumenten worden bereikt. Ook Brood.net zal onderdeel uitmaken van de campagnestrategie. Via de website die vorig jaar ruim 1,1 miljoen bezoekers trok, zal de consument transparante informatie krijgen over brood. Binnen de brede aanpak van de campagne worden ook de wetenschap en voedingskundigen als belangrijke doelgroepen meegenomen.

Unieke samenwerking
In het project participeert een groot aantal organisaties. Namens Nederland zijn hierin de NVB, NBOV en NEBAFA vertegenwoordigd. Vanuit België participeren FBGG (Federatie voor grote bakkerijbedrijven), UNIFA (de vereniging van Belgische fabrikanten en importeurs van grondstoffen voor bakkerij, patisserie, chocolatiers en ijsbereiders), KVBM (De Koninklijke Vereniging der Belgische Maalders), Instituut Brood & Gezondheid VZW en Bakkers Vlaanderen. Nooit eerder werd er door zoveel partijen uit de branches samengewerkt om 1 doel te bereiken.

NBC en IB&G projectleiders
Het Nederlands Bakkerij Centrum en Instituut Brood & Gezondheid (IB&G) hebben namens ondergetekende partijen het plan ingediend bij de Europese Unie. Beide partijen zullen de komende drie jaar het project begeleiden.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u terecht bij David de Bruijn, communicatiemanager bij NBC via 0317 47 12 12 of via d.de.bruijn@nbc.nl.

CAMPAGNE GEFINANCIERD MET STEUN VAN DE EUROPESE UNIE

De Europese Unie steunt campagnes voor de promotie van hoogwaardige landbouwproducten.

De samensteller van dit persbericht is als enige aansprakelijk voor de inhoud ervan. De Europese Commissie is niet aansprakelijk voor het eventuele gebruik van de vermelde informatie.